Trump er villig til å benåde 6. januar tiltalte: “Jeg vil se veldig veldig positivt på full benådning,”

Donald Trump

Imidlertid har den tidligere presidenten ennå ikke formelt kunngjort sitt kandidatur til Det hvite hus i 2024.

Tidligere president Donald Trump har sagt at han ville se «svært positivt» på å benåde sine støttespillere som ble dømt for å ha deltatt i opprøret 6. januar på Capitol Hill. Mer enn 370 personer er funnet skyldige.

I en samtale med radiovert Wendy Bell torsdag sa Trump at han «støtter økonomisk» de personene som er involvert i opprørets rettslige forsvar, og hamret løs mot de føderale påtalemyndighetene og dommerne som så langt har sikret skyldige dommer for 353 personer.

“Du kjenner dette radikale venstresystemet, disse menneskene er syke, det er noe galt med dem,” sa Trump. Og “Du får noen av disse dommerne som er så ekle og så sinte og så slemme.”

Selv om Trump ikke formelt har erklært at han har til hensikt å stille til valg i 2024, er det en utbredt oppfatning at han vil lansere dette en tid etter mellomvalget i november. De fleste meningsmålinger viser at han sannsynlig slår enhver potensiell republikansk primærutfordrer.

“Jeg vil se veldig veldig positivt på full benådning,” sa Trump til Bell. “Hvis jeg bestemmer meg for å stille og hvis jeg vinner, vil jeg se veldig sterkt på benådninger. Og jeg mener full benådning, med en unnskyldning til mange.»