Twitter har utestengt Katie Hopkins, og fjernet videoen der hun sier Oslo er overtatt av innvandrergjenger

Arkivfoto

I fjor delte journalisten Katie Hopkins en omstridt video hvor hun kom med påstander om Oslo-øst. Nå har Twitter utestengt henne og fjernet Oslo-videoen.

Katie Hopkins har igjen vekket hele det politisk korrekte hylekoret, som fornekter påstandene.

Raymond Johansen (Ap) og den ultra-radikale MDG-politikeren Eivind Trædal, var noen av de som var rasende på den britiske journalisten. De var rasende når den populære Katie Hopkins i en video forteller at Oslo er i ferd med å bli tatt over av Islam.

Hun sier i tillegg at flere stedet er i ferd med å bli overtatt av somaliske gjenger.

– Det er en merkelig ting, fordi Norge blir sett på som et lykkelig land. I virkeligheten har de mange av de samme problemene som resten av den vestlige verden, sier hun i videoen publisert på Twitter. Det var da som hun vekket hele det politisk korrekte hylekoret, som fornekter påstandene.

I løpet av oppholdet reiste hun til moskéen i Åkerbergveien på Grønland ved Oslo sentrum for å demonstrere økte forskjeller mellom Oslos vest- og østkant.

I videoen som hun publiserte på Twitter, hevdet hun blant annet at innvandrergjenger er i ferd med å ta over Oslo øst, at politiet patruljerte mindre der og at det var få nordmenn å se på østkanten.

Natt til fredag bekrefter Twitter overfor BBC at Hopkins er blitt midlertidig utestengt fra nettsamfunnet for brudd på deres retningslinjer om hatytringer.

Man kan fortsatt besøke Twitter-brukeren til Hopkins, men alle Twitter-meldingene hennes er fjernet. Det eneste som fortsatt er igjen av Twitter-meldinger er en tweet fra desember 2019, som Hopkins retvitret.

Som følge av Twitters beslutning om å utestenge Hopkins, er også den aktuelle videoen om Oslo blitt fjernet. Twitter har foreløpig ikke kommentert hvorfor de har fjernet den.

Se videoen her- https://www.msn.com/nb-no/okonomi/other/twitter-raser-mot-katie-hopkins-video-om-oslo/vp-AABNYKb