Zeliha Acar nektet å håndhilse på Kronprinsen. – Da hadde jeg gitt fra meg en av verdiene jeg holder fast

Ifølge Document.no så er en av de tre muslimske kvinnene som nektet å håndhilse på Kronprins Haakon, den muslimske kvinnen Zeliha Acar (27).

Tidligere i år stod en muslimsk kvinne frem i media som dypt krenket over kravet om å vise ørene på passbildet. Dette skal være den samme kvinnen som nektet å håndhilse på Norges Kronprins.

Nå kan IRN – Islamsk Råd Norge – bekrefte at deres styremedlem Zeliha Acar, er kvinnen som nektet å ta imot kronprins Haakons utstrakte hånd under besøket i al-Noor moskéen i Bærum, skriver Document.

NRK formidler også at moskéledelsen ved Al-Noor Islamic Centre ikke visste at tre muslimske kvinner ikke ønsket å håndhilse på kronprins Haakon.

– Vi beklager til kronprinsen at dette skjedde

Waheed Ahmed, informasjonsansvarlig i Al-Noor moskeen, sier til NRK at de ikke var klar over at kvinnene ikke ønsket å håndhilse på kronprinsen.

– Vi ønsket ikke at kronprinsen skulle havne i den situasjonen, men vi visste ikke at de tre kvinnene ikke ville håndhilse. Vi beklager derfor til kronprinsen at dette skjedde, sier Ahmed til NRK.

Men den troende muslimen Zeliha Acar (27) nekter å beklage seg etter hendelsen. Hun står på sitt.

– Jeg må forholde meg til det jeg føler er rett. Dette er en verdi jeg har hatt lenge. Om jeg hadde håndhilst på kronprinsen der, så hadde jeg gitt fra meg en av verdiene jeg holder fast i, sier Zeliha Acar til NRK.

Hun ønsker heller ikke overfor NRK å kommentere at moskéen beklager situasjonen som oppstod.

– Respektløst

En av dem som har reagert, er ansvarlig redaktør i den kristne avisen Dagen, Vebjørn Selbekk. I et innlegg på Twitter kritiserer han kvinnene.

Kilde – https://www.nrk.no/norge/moskeen_-_-vi-beklager-til-kronprinsen-1.14675236?fbclid=IwAR0ogCcK76PJBan8cCOYsyQ92UnQwKWq7WNr24t0_HuTESPoArScxi6LTEI

Kilde – https://www.document.no/2019/08/26/zeliha-acar-den-tilfeldig-forbipasserende-muslim/