Sigrid Z. Heiberg ny leder for MDG i Oslo. – Vi er ikke for radikale, tvert imot er vi ikke radikale nok
Sigrid Z. Heiberg tok denne helgen over for Einar Wilhelmsen som ny leder av Oslo MDG. Hun kommer fra Kaupanger i Sogn og Fjordane og er utdannet samfunnsgeograf. Heiberg har vært nestleder i Oslo MDG i to år, er bystyrerepresentant og utenrikspolitisk talsperson i MDG.
– Den grønne bevegelsen er den som skaper håp og optimisme for meg og for stadig flere andre. MDG er det eneste partiet som tar natur og klimakrisen på alvor og tør å fronte politikken som trengs, sier hun.
Ikke radikale nok
– Vi er ikke for radikale, tvert imot er vi ikke radikale nok. Verden har ti år på seg for å halvere utslippene. Og det er bare for å ha en sjanse om å begrense oppvarmingen til 1,5 grader. Og selv det er en ekstrem endring av klodens klima, sier Heiberg.
MDGs fylkesleder i Rogaland meldte seg ut av partiet
Samtidig som MDG i Oslo streber etter å bli enda mer ekstreme og mer radikale i sin kamp for klima og klimaflyktninger, så melder relativt andre moderate miljøvernere seg ut av partiet.
MDG Rogalands tidligere fylkesleder Rita Kristin Veland har trukket seg fra vervet og meldt seg ut av partiet. Hun mener partiet driver med skremselspropaganda.
Lørdag valgte fylkesårsmøtet i Miljøpartiet De Grønne (MDG) Jan Erik Timm som ny fylkesleder, skriver Stavanger Aftenblad.
– Etter 32 år velger jeg å gå ut av et parti som etter min mening nå fremstår som radikalt med sin skremselspropaganda. De fremmer skam og straff i stedet for muligheter og håp, sier Veland, som trakk seg som fylkesleder 27. januar i år etter et knapt år som leder.
Hun mener også det er naivt å sette en sluttdato for oljeindustrien.
Kjøttskam, flyskam, bilskam, oljeskam og jordbruksskam
Veland utdyper overfor VG at det sentrale er at hun mener MDG har blitt for byfokusert.
– Etter mitt syn må MDG ta hensyn til det ganske land og strekke ut en hånd i stedet for sånn at mange oppfatter det å straffe folk for bilkjøring og alt mulig. Det er jo ikke alle steder det er kollektivtransport å oppdrive, sier hun.
– Skam i alle former er tungt å fordøye. Kjøttskam, flyskam, bilskam, oljeskam og jordbruksskam, ramser hun opp.
Hun mener også det er naivt å sette en sluttdato for oljeindustrien.
– Dessverre er vi avhengig av olje og gass. Dette må fases ut på naturlig vis etter etterspørsel, sier hun.
– Partiet må være imøtekommende istedet for fordømmende og få folk med seg istedet for mot seg.
Klimaflyktninger neste steg for masseinnvandring
Miljøpartiet De Grønne mener Norge bør ta imot klimaflyktninger.
Partiet kjemper nå også for at Norge skal gi massiv klimabistand. Selv om Norge allerede via Solberg-regjeringen i disse dager allerede ødsler ut milliarder av norske skattebetalere sine penger til diverse FN-fond og Grønne klimafond i regi av FN og EU.
Retur av flyktninger til land som er alvorlig påvirket av klimaendringer, kan være brudd på menneskerettighetene, advarte FNs menneskerettighetskomité tidligere i måneden. Som har agendaen klar for en ny flyktningbølge mot Europa.
Land som vurderer å deportere asylsøkere som har fått avslag, bør ta klimaendringer i landene de kommer fra med i vurderingen. Dersom så ikke skjer, risikerer man å krenke asylsøkerens rett til liv, slo komiteen fast.
Miljøpartiet De Grønne er enig i dette og mener Norge årlig bør ta imot minst 1.000 klimaflyktninger.
SV og MDG konkurrerer i disse dager, om hvem av de to partiene som kan få flest mulig klimaflyktninger og innvandrere til Norge. – «Helt nødvendig» at klima gir asylgrunn, mener SV
Kilde- MDGs fylkesleder i Rogaland meldte seg ut av partiet VG