For andre gang i regjering tar Frp dissens i viktig sak – IS-kvinne hentes nå til Norge

Arkivfoto

Forrige gang Frp tok såkalt dissens i en svært viktig sak i regjering, var angående den viktige saken om FNs migrasjonsavtale.

Men siden Frp ikke hadde noen plan eller noe mottrekk mot signeringen av avtalen, så kunne Frp bare sitte stille i regjering og se på at Norge ble implementert i FNs migrasjonsplattform i desember 2018 – uten reell kamp.

Frp tar igjen dissens i regjeringen – uenig i at IS-kvinne hentes til Norge

– Frp har hele tiden vært villig til å ta hjem barna som trenger helsehjelp, men vi er ikke med på å hente hjem moren og IS-kvinner som frivillig har forlatt Norge og gått i tjeneste for IS, sier Engen-Helgheim.

– Derfor har vi tatt dissens i regjeringen, sier han.

Christian Tybring-Gjedde var ikke orientert

Aftenposten meldte tirsdag ettermiddag at Norge gjør helomvending og henter hjem en norskpakistansk kvinne med hennes syke 5-åring og søsteren. Kvinnen og de to barna ble geleidet over grensen mellom Syria og Irak ved 14.40-tiden norsk tid.

Verken Frps parlamentariske leder Hans Andreas Limi eller partiets utenrikspolitiske talsmann Christian Tybring-Gjedde var orientert om beslutningen, og begge er uenige i vedtaket.

– Dette er overraskende, og jeg er uenig i beslutningen. Frp har vært prinsipielt imot å ta IS-kvinnene tilbake hele tiden, sier Christian Tybring-Gjedde til Aftenposten.

For Politisk Ukorrekt virker det som det “å ta dissens” er et annet uttrykk for det å protestere for all verden, men bli med på ferden. Regjeringstaburettene er nok myke og bekvemmelige.

Kilde – Aftenposten