Muslimer og andre innvandringssympatisører demonstrerer i svenske Skurup, etter hijab-forbud

Den svenske kommunen Skurup har innført slørforbud i kommunal drift. Dette blir ikke verdsatt av muslimene som holdt en demonstrasjon mot kommunens vedtak.

I desember stemte Skurups kommunestyre for et slørforbud på kommunens skoler og førskoler. Mandag kveld ble det demonstrasjon mot avgjørelsen. Blant dem var en rekke ikke-muslimske lærere som hadde slør. Samtidig lover rektoren på skolen å trosse forbudet.

Det var i forbindelse med kommunestyret 16. desember at Sverigedemokraterna fremmet og godkjente forslaget, noe som betyr at kommunen innførte forbud mot at studenter og ansatte skal ha på seg hode-tildekning, burka, niqab og andre klær som er ment å skjule enkeltpersoner.

SD fikk støtte av Moderaterna og det lokale Skurup-partiet mot de øvrige venstreliberale partiene, noe som resulterte i 22 mot 19 stemmer.

Avgjørelsen som ble tatt før jul har forårsaket stor debatt i Skurup og Sverige som helhet. Slørforbudet i kommunal virksomhet har vært et tema som splitter de politiske partiene. De venstreliberale kreftene hevder at å bære et slør på ingen måte hindrer integrering i samfunnet. Videre mener de at forbudet handler om rasisme og fremmedfrykt. Rasistkortet ble også dratt frem og brukt mot de som mot-demonstrerte.

Noen hundre mennesker skal ha deltatt i protestene – blant dem også mot-demonstranter.

– Forbudet handler om å nekte muslimske kvinner retten til deres kropper og ta bort deres demokratiske rett og valgfrihet. Det er en rasistisk politikk, sier Tasnim Raoof, styreleder for Malmøs unge muslimer.

Svensk rektor lover å bryte svensk lov i sympati med muslimer

Muslimer og andre innvandringssympatisører demonstrerer i svenske Skurup, etter hijab-forbud.Det var i forbindelse med kommunestyret 16. desember at Sverigedemokraterna fremmet og godkjente forslaget. SD fikk støtte av Moderaterna og det lokale Skurup-partiet mot de øvrige venstreliberale partiene, noe som resulterte i 22 mot 19 stemmer.Avgjørelsen som ble tatt før jul har forårsaket stor debatt i Skurup og Sverige som helhet. Slørforbudet i kommunal virksomhet har vært et tema som splitter de politiske partiene. De venstreliberale kreftene hevder at å bære et slør på ingen måte hindrer integrering i samfunnet. Videre mener de at forbudet handler om rasisme og fremmedfrykt. Rasistkortet ble også dratt frem og brukt mot de som mot-demonstrerte.

Posted by Politisk ukorrekt on Tuesday, January 14, 2020

Kilde – Samhällsnytt

Les også – SD fick igenom förbud mot slöja i skånsk kommun