Tidligere politiker for Socialdemokratene i Sverige: ”Vi skal skaffe oss våpen og meie ned fascistene”

En tidligere representant for sosialdemokratene i Gøteborg – Barbro Hartvig – oppfordrer i en kommentar på Twitter å “meie ned” Sverigedemokrater med håndvåpen.

Søndag ettermiddag la journalisten Jenny Maria Nilsson ut en tweet på sosiale medier med et portrett på Sverigedemokraten Mattias Karlsson, etter at kunstfotograf Nicolas Westrup sendte den til henne.

Til bildet skrev hun “Hva møter deg ved inngangen til Nasjonalmuseet etter neste valg”. Da valgte Barbro Hartvig, som er et tidligere medlem av sosialdemokraterna i Clasefonden-stiftelsen i Gøteborg, å kommentere med en oppfordring om dødelig vold mot de svenske demokratene – eller “fascistene”, som hun kaller dem.

Når Samhällsnytt tar kontakt og konfronterer Barbro Hartvig om Twitter meldingen, så blir hun veldig spak og fremstår som nervøs.

Er dette et innlegg du står bak?

– Det var ironi. Jenny Maria skrev et innlegg jeg ikke likte. Så innlegget mitt var ment ironisk. Men det var dumt. Jeg mener selvfølgelig ikke det jeg sa, mine følgere slik jeg forstår det, skjønte nok det. Men jeg er lei av både SD-sympatisører, høyreekstreme og av alle som prøver å svartmale. Jeg mener ikke det jeg skrev, det er derfor jeg skrev bevisst overdrevet.

Avisen spør videre:

Hvordan kan man forstå at dette er ironi? Fordi det vises ikke i innlegget ditt?

– (stillhet).

Vil du svare på det spørsmålet?

– Nei.

Tror du det er fare, for at du kan inspirere venstreekstremister til angrep mot politiske motstandere?

– Nei (ler). Det er det dummeste spørsmålet jeg har fått i dag.

Les hele saken i linken under.