Forsvarsministeren i Danmark nekter å gjøre som Norge – Vil ikke tillate hijab i Forsvaret pga sikkerheten

Arkivfoto

Saken om religiøse hodeplagg har tatt seg opp i Danmark, etter at en hijab-kledd muslimsk kvinne forlot Varde kaserne og Forsvaret etter bare fire dager.

Den muslimske kvinnen hadde under sesjon – eller Forsvarets Dag, som det heter i Danmark – fått det inntrykk, at det var i orden å bære hijab. Det ble feil i forhold til reglementet, så etter bare fire dager i kasernene i Varde, sa hun opp.

Uaktuelt å endre på uniformregler

“Vi har ingen planer om å endre på bestemmelsen og reglene for hijab . Det enhetlige regelverket gjelder for alle, “sa forsvarsminister Trine Bramsen til Avisen Danmark.

Hijab er ikke tillatt og slik skal det forbli. Og det er slik det vil være i fremtiden, sier Bramsen, og siterer gjeldende uniformsreguleringer.

”Det er et bredt spekter av unge mennesker vi får inn i Forsvaret. Det er nok mange ønsker for hvordan man kan kle seg. Det handler om sikkerhet og enhetlighet og ikke å sende et signal, sier Bramsen.

Andre religiøse symboler må heller ikke bæres i Forsvaret.

SF og De Radikale mener at de enhetlige bestemmelsene bør kunne romme en hijab. Spesielt hvis det ikke utgjør et sikkerhetsproblem. Venstre er på samme linje som forsvarsministeren.

Radikale Venstre og Enhedslisten foreslår å designe et tørkle til muslimer i Forsvaret

“I Sverige og Norge kan kvinner gjerne bære hijab i forsvaret, og det bør kvinner også kunne gjøre i Det danske Forsvar.”

Slik lyder det fra regjeringens støttepartier Enhedslisten og Radikale Venstre. Partiene foreslår, at det designes et tørkle, som passer til uniformen. Og de bruker Norge som et eksempel på hvorfor det burde bli slik.

Norge tillater det politiske hodeplagget hijab

Turban, hijab og kalotter er tillatt i tilknytning til uniformer i det norske forsvaret.

Islamiseringen av Norge har pågått lenge og det ser ut til bare å fortsette videre i årene som kommer.

- Bruken av religiøse symboler på Forsvarets uniformer ble klarert fra 1. juli i 2012, opplyste major Tor Simen Olberg som er rådgiver til feltprosten, til Aftenbladet.

Kilder: TV2 Danmark, Berlingske og Politisk Ukorrekt