Trine Skei Grande, sier nei til vanlige skoleuniformer i Norge – Men tilrettelegger for hijab i barneskolen

Arkivfoto

Kunnskapsministeren sier nei til skoleuniform i Norge

Trine Skei Grande mener kjøpepresset på unge skoleelever er en samfunnsutfordring, men tror ikke at skoleuniformer vil løse problemet.

– Å innføre klestvang og regulere folks antrekk syns jeg generelt ikke er noen gode løsninger. Men at vi må diskutere på alle skoler hvordan vi får ned det presset og hvordan vi får ned kjøpepresset mot unge, er en kontinuerlig jobb, sier kunnskapsminister Trine Skei Grande til NRK.

Vil ikke forby hijab i barneskolen

Jeg synes personlig det er ekkelt å sette hijab på små barn, men jeg vil ikke forby det ved lov

Frp mener hodeplagget er undertrykkende og signaliserer utenforskap, men ble stående alene om forbudslinjen.

Flertallet, altså de seks øvrige partiene på Stortinget, understreker at en lærer skal kunne kreve å se ansiktet til en elev, men at et generelt forbud mot visse klesplagg, enten det gjelder barn eller voksne i skolen, er totalitært og lite liberalt.

– Det må være mulig for enkelte skoler å drøfte regler for antrekk. Det er noe helt annet enn å vedta en lov. Jeg synes personlig det er ekkelt å sette hijab på små barn, men jeg vil ikke forby det ved lov. En lærer må få bestemme påkledning i sin klasse i samråd med foreldrene, sa saksordfører Trine Skei Grande.

Kunnskapsministeren mener at skoleuniformer ikke vil fjerne kjøpepresset på barn og unge. Hun mener at presset bare vil finne nye arenaer.

Nei, vi her på Politisk Ukorrekt tror heller ikke at “skoleuniformer vil løse problemet”. Men det ironiske i det hele, er Skei Grande sin dobbeltmoral og hykleri opp i alt dette.

Er ikke en muslimsk barnehijab også en slags skoleuniform?

Kilder- NRK.no og VG.no