Ole Hovengen (Frp) er aktiv på SIANs Facebook-side – Siv Jensen ber fylkesleder vurdere «sanksjoner»

NRK – har iscenesatt sin egen handlingsplan mot islamkritikk: De henger ut navngitte lokale Frp-politikere rett før kommunevalget, fordi de har kritisert en religion. Og fordi Siv Jensen har gjort det klart at SIAN medlemmer er uønsket i Frp.

NRK har torsdag kveld offentliggjort at mer enn 20 Frp-kandidater har vært aktive på Facebook-siden til SIAN – en av dem er politisk nestleder i Drammen Frp. Nå reagerer Frp-leder Siv Jensen. Hun forlanger oppvask i Frp, slik at Frp-ere med tilknytning til SIAN i verste fall skal ekskluderes, eller «ryddes ut» av partiet.

Frp-leder Siv Jensen ber fylkesledere i partiet rydde opp etter at NRK har undersøkt aktiviteten til Frp-ere i SIANs Facebook-gruppe.

SIAN står for Stopp Islamiseringen av Norge. Deres uttalte formål er å «motarbeide, stoppe og reversere islamiseringen av Norge», og de ser på islam som «en trussel mot vår fred og frihet».

En av de som har vært aktive på Facebook-siden til SIAN er Ole Hovengen, politisk nestleder i Drammen Frp, styremedlem i Viken Frp og på åttende plass på listen til Drammen Frp til kommunevalget.

Nå kan det se ut som hans framtid som Frp-politiker nærmer seg slutten. Hvert fall hvis Siv Jensen får det som hun vil. Hovengen har over lengre tid vært en person som islam-vennlige medier har vært ute etter å ta.

Nå ser det ut for at systemmedia får det som de vil denne gangen også, for Siv Jensen reagerer på at Frp-medlemmer er aktive på SIANs Facebook-side:

– La meg gjenta det jeg har sagt. Det å være medlem av SIAN og Frp er ikke forenelig, hvis vi finner det så vil man få beskjed om å enten melde seg ut av SIAN eller så blir man tvangsutmeldt av Frp. Dernest så er jeg veldig tydelig på at uansett hvor på hvilke nettsider man ytrer seg så er ikke muslimfiendtlige ytringer akseptabelt, og når vi blir gjort kjent med det så vil vi altså reagere og vurdere sanksjoner for dem det gjelder, sier Jensen til NRK.

Jensen sier videre at partiet nå ber sine fylkesledere om å kontakte dem det gjelder for å vurdere sanksjoner.

Frp-politiker fra Drammen sammenliknet somaliske Marian Husseins hijab med SS-uniform

5. juni i år ble somaliske Marian Hussein historisk da hun som første kvinne talte fra Stortingets talerstol i hijab.

Hun og SV la også fram et forslag til en egen handlingsplan mot islamofobi, der de ber regjeringen se nærmere på hvordan man kan slå hardere ned på trusler mot politikere og hatefulle ytringer mot samfunnsdebattanter. Det er blitt et demokratisk problem når flere ikke tør å delta i samfunnsdebatten på grunn av all netthets og sjikane, mener hun, og ber regjeringen utarbeide handlingsplan for å kartlegge og forebygge islamofobi.

Dagen etter at Marian Hussein inntok Stortingets talerstol iført hijab, la drammens politiker Ole Hovengen (Frp) ut et Facebook-innlegg der han sammenligner hijab med SS-uniform.

– En ting er at en nylig ankommet bestemor fra Irak bruker hijab, noe helt annet blir det når en ung, opplyst kvinne bruker hijab på Stortingets talerstol, sier Hovengen til Dagsavisen Fremtiden.

Han forteller at formålet med innlegget på Facebook var å vekke folk slik at flere skal skjønne at hijab ikke er et uskyldig plagg, men en politisk ytring av ekstremt slag. Innlegget hadde nesten 700 reaksjoner og nærmere 500 kommentarer på innlegget, som også er delt 167 ganger, da saken ble omtalt.

KILDE- https://www.dt.no/nyheter/valg-2019/politikk-og-samfunn/ole-hovengen-frp-aktiv-pa-islamfiendtlig-facebook-side-frp-leder-siv-jensen-ber-fylkesleder-vurdere-sanksjoner/s/5-57-1214225?fbclid=IwAR28iGVC9XTHO7FghNZR42qBxN6-Dx9n3T2DbeiBUEXAes2GB4KIwPsnaHA

KILDE- https://politiskukorrekt.org/frp-politiker-fra-drammen-sammenliknet-marian-husseins-hijab-med-ss-uniform/