Solberg lovet bort nye 500 millioner kroner til globalist-fond i superstjerneshow i New York

Statsminister Erna Solberg (H) fikk dele scene med superstjerner som Pharrell Williams, Alicia Keys og Queen i New York lørdag. Årsak: Hun skulle fortelle at Norge øker bidraget til utdanning i kriseområder med en halv milliard kroner, melder NRK.

– Jeg skal opp på scenen rett før Queen skal spille.

Det sier statsminister Erna Solberg (H) til NRK på telefon fra New York. Hun vil fortelle at Norge skal øke støtten til Education Cannot Wait med 500 millioner kroner frem mot 2022.

Har gitt 188 millioner så langt

Fondet, som Norge har vært initiativtager til, hjelper barn og unge i konflikt- og kriseområder med å få utdanning. Siden fondet startet i 2016 har Norge bidratt med 188 millioner kroner.

– Det er et viktig satsingsområde for regjeringen å satse på å sørge for at barn får tilgang til utdanning, sier Solberg.

Hun sier dette er viktig spesielt i områder med konflikt og krise.

Norge dobler støtten til Det grønne klimafondet – 800 millioner kroner per år fra 2020

Solberg-regjeringen – som nylig også har satt av syv milliarder til å hindre bølge av klimaflyktninger – har også nylig annonsert på FNs klimatoppmøte at Norge vil doble bidraget til Det grønne klimafondet fra 400 millioner til 800 millioner kroner per år fra 2020. Norske skattebetalere sine penger sitter løst i disse dager når Erna er på “verdensturné”.

Det grønne klimafondet er sentralt for at verden skal nå målene i Paris-avtalen om at temperaturen globalt ikke øker med mer enn to grader, ifølge Regjeringen. no

I følge FNs klimapanel fører klimaendringene til mer ekstremvær, kamp om naturressurser, at mennesker drives på flukt, økte helseproblemer, redusert økonomisk vekst og økte forskjeller. Det er de mest sårbare gruppene og de mest sårbare landene som visstnok rammes hardest.

Det grønne klimafondet ble opprettet av FNs klimakonvensjon i 2010. Fra 2015 til 2018 har Norge bidratt med 1,68 milliarder kroner til fondet. Fondet har så langt godkjent 111 prosjekter i 99 land, til en samlet verdi på over fem milliarder dollar.

Norge har så langt bidratt med 188 millioner kroner til fondet Education Cannot Wait. Solberg-regjeringen vil bidra med 500 millioner kroner frem mot 2022.

Kilde- Solberg lovet bort 500 millioner kroner i superstjerneshow i New York (NRK)

Kilde- Norge dobler støtten til Det grønne klimafondet (Politisk Ukorrekt)