Tybring-Gjedde er rasende: Mener Frp bør gå ut av regjering, pga pakistansk IS-kvinne

Christian Tybring-Gjedde raser etter regjeringens beslutning om å hente hjem den 29 år gamle pakistanske IS-kvinnen med norsk statsborgerskap og hennes to barn. Han mener nok er nok og at Frp nå bør gå ut av regjeringen.

– På gruppemøtet i morgen må vi gjøre det helt klart. Vi er ikke orientert før i etterkant. Det er kanskje derfor man gjør det, fordi man visste at stortingsgruppen ville sette foten ned. Nå er nok. Vi kan ikke akseptere det lenger, sier Tybring-Gjedde til TV2.

Christian Tybring-Gjedde var ikke orientert

Aftenposten meldte tirsdag ettermiddag at Norge gjør helomvending og henter hjem en norskpakistansk kvinne med hennes syke 5-åring og søsteren. Kvinnen og de to barna ble geleidet over grensen mellom Syria og Irak ved 14.40-tiden norsk tid.

Verken Frps parlamentariske leder Hans Andreas Limi eller partiets utenrikspolitiske talsmann Christian Tybring-Gjedde var orientert om beslutningen, og begge er uenige i vedtaket.

– Dette er overraskende, og jeg er uenig i beslutningen. Frp har vært prinsipielt imot å ta IS-kvinnene tilbake hele tiden, sier Christian Tybring-Gjedde til Aftenposten.

For andre gang i regjering tar Frp dissens i viktig sak – IS-kvinne hentes nå til Norge

Forrige gang Frp tok såkalt dissens i en svært viktig sak i regjering, var angående den viktige saken om FNs migrasjonsavtale.

Men siden Frp ikke hadde noen plan eller noe mottrekk mot signeringen av avtalen, så kunne Frp bare sitte stille i regjering og se på at Norge ble implementert i FNs migrasjonsplattform i desember 2018 – uten reell kamp.

Christian Tybring Gjedde (Frp) har også tidligere beskrevet en smertegrense i forhold til regjeringsdeltagelse. Han var tydelig rett før Kristelig Folkeparti gikk inn i regjering høsten 2018. Da beskrev stortingsrepresentanten et stort sinne blant partiets velgere og mente at Frps velgerne vil ut av regjering.

– Frustrasjonen og irritasjonen blant våre velgere er nå så stor, at de mener vi må gå ut av regjering. Det er en vurdering i Frp om vi får mer gjennomslag i eller utenfor regjering, sa Tybring-Gjedde høsten 2018.

Krever avstemning om Frp skal fortsette i regjering

Christian Tybring-Gjedde er så rasende på egen regjering, at han nå krever at partiets stortingsgruppe skal stemme over om de har tillit til at partiet skal fortsette i regjering.

Han sitter ikke bare på Stortinget, men er også medlem av Fremskrittspartiets sentralstyre. 

– Vi burde gi mistillit til vår deltagelse i regjeringen og si at nok er nok, sier Christian Tybring-Gjedde til TV 2.