SIAN-medlemmet Dan Eivind Lids død preger nyhetsbildet i Norge etter mulig politisk motivert drap. I sosiale medier er det folk som fryder seg.

«GODE NYHETER!!!! Det finnes en mindre morrap**er i verden», skriver en person på Twitter-kontoen FakkSian, som reaksjon på hendelsen i Kristiansand lørdag. Sian-medlemmet Dan-Eivind Lid ble funnet død i sitt hjem. Det er Resett som melder om saken.

– GODE NYHETER!!!! Det finnes en mindre @wwwSIANno morrap**er i verden. Karma is a b***h og ho f***er ikke rundt REST IN P*SS, skriver kontoinnehaveren.

Politiet har startet etterforskning og sa følgende på en pressekonferanse søndag kveld:

– En av hypotesene er at personen er utsatt for en alvorlig straffbar handling, og som følge av det avgått med døden, uttalte politiadvokat Henrik Bjugan Hegdahl.

Det antatte drapet på Dan-Eivind Lid i Kristiansand har skapt negative reaksjoner fra folk flest og politikere som Per-Willy Amundsen (Frp), skriver Resett.

Grunnen er at Lid var medlem i den islamkritiske organisasjonen Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN). Et mulig drapsmotiv er imidlertid fortsatt uavklart.

Flere hyller dødsfallet

– Spelar ingen rolle kva dødsårsaken er. Eit nazisvin daua, det er positivt , skriver brukeren Kamerat nr. 2 på Twitter. Profilens kallenavn er flankert av det kommunistiske symbolet sigd og hammer og vedkommende beskriver seg selv blant annet som: «sjølvstendig næringsdrivande (nazi-jegar) self-employed (nazi-hunter)».

Twitter-kontoen FakkSian, som ble opprettet i august 2020 under SIAN-tumultene i Bergen og Oslo, er i sin helhet viet til fokus på SIAN. Kontoens profilbilder viser SIAN-leder Lars Thorsen med blodig hode og Fanny Bråten liggende på bakken – et uttrykk for voldsønsker, skriver Resett.

Les også: