Når venstrevridd propaganda får massiv folkelig kritikk så skylder de på «skumle nettverk»

SAS fjernet sin egen reklame etter klagestorm. Nå hevder de at det hele var et koordinert angrep på kampanjen.

Flyselskapet sier de fortsatt står ved budskapet, men vurderer nå neste skritt.

Flyselskapet Scandinavian Airways (SAS) slapp nylig en reklamesnutt med tittelen «What is truly Scandinavian?». «Absolutely nothing», svarer fortellerstemmen, «Everything is copied». Videoen gjennomgår så en rekke saker som anses som typiske for Skandinavia – demokrati, foreldrepermisjon og svenske kjøttboller.

Men SAS reklamefilmen: ”Det finns inget skandinaviskt” ble ingen suksess.

Reklamen skapte umiddelbart reaksjoner. På SAS’ Facebook-sider har det kommet både negative og positive tilbakemeldinger. En bruker har lastet opp en video av at han klipper i stykker sitt Eurobonus-kort fra SAS. En annen ber SAS fortsette reklamen, og ikke bry seg om kritikk fra Sverigedemokraterna. «SAS har glemt hvem som dekker deres underskudd år etter år, de skandinaviske skattebetalerne, uten dem ingen SAS», skriver en dansk bruker. «Selvforakt er tydeligvis det eneste som virkelig er skandinavisk», skriver en person i kommentarfeltet på en nyopplastet versjon av reklamen på YouTube.

I stedet for å konspirere om angrep fra skumle nettverk burde flyselskapet erkjenne at reklamen som hevder skandinavisk kultur ikke eksisterer var lite gjennomtenkt.

– Nå er det sånn at de fleste som bor i Skandinavia liker samfunnene sine og kulturen sin ganske godt. Og det har de all grunn til. Disse landene havner alltid på topp av alle internasjonale målinger. Folk fra hele verden vil hit. Disse landene har lite å skamme seg over, og mye å feire. Da er det ingen god idé å fortelle befolkningen der at kulturen deres egentlig ikke finnes, sier spaltist Espen Goffeng.

62 000 thumbs down for SAS allerede. Synes du ikke noe om denne reklame-filmen så er du altså “skummel”, i følge SAS.

– Nå ser jeg dere mistenker at de negative reaksjonene var en del av et «koordinert angrep», da lurer jeg om dere har noen spor å gå etter. Hvem står bak? Norwegian? Ryan Air? Eller var det skumle etnonasjonalister? Kanskje slike har en form for digitalt Batman-signal som gikk opp, og samlet nettets mørke aktører over landegrensene.

Kilde: Men SAS, da… (Minervanett.no)