Rekkeviddeangst skremmer nordmenn – 1 av 3 ville ikke våget å kjøre til Tyskland med elbil

Illustrasjonsfoto. Foto: ADAC

Behovet for veihjelp til nordmenn på bilferie i Europa er stort om sommeren. Forsikringsselskapet If regner med mange telefoner i sommer fra nordmenn som har havnet i biltrøbbel utenlands. 

Rekkeviddeangst skremmer nordmenn fra å dra på elbilferie til utlandet, viser ny undersøkelse.

«Tenk deg at du har elbil og vurderer å dra på bilferie til Tyskland gjennom Sverige og Danmark. Hvordan tenker du at det går med rekkevidde og lading under ferien?»

Et landrepresentativt utvalg på 1012 nordmenn har fått dette spørsmålet av YouGov på oppdrag av forsikringsselskapet If.

34 prosent svarer «Denne turen dropper jeg, det blir for utfordrende med lading», mens 35 prosent bretter opp ermene og svarer «Jeg drar på turen, planlegger godt, søker på nettet og bruker apper på mobilen for å finne ladestasjoner». 

7 prosent legger ut på turen, og satser på at det ordner seg underveis med lading. 25 prosent vet ikke hva de vil gjøre.

– Langturer med elbil innenfor Norges grenser er mange nordmenn komfortable med, og har kanskje faste ladestasjoner de bruker. Å bruke elbilen utenlands virker mer skremmende, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Jo yngre du er, dess mer sannsynlig er det at du våger å kjøre elbil i utlandet, viser undersøkelsen. Folk over 60 år er mest skeptiske.

– Det er positivt at flere og flere drar på langtur med elbil, men det fordrer ofte mer planlegging enn å farte rundt i en bil som går på fossilt drivstoff, sier han.

Veihjelp og bilredning, med en egenandel på noen hundrelapper, er en del av kasko- og delkaskoforsikringene hos norske forsikringsselskaper. Dekningen gjelder innenlands, i Norden og Europa.

– På sommeren opplever vi hvert år at det er en del som slipper opp for drivstoff på veien og trenger veihjelp på bilforsikringen. De siste årene har det blitt flere og flere elbiler som går tomme for strøm. Elbilene har samme dekning på ordinær forsikring og mulighet for å tilkalle redningsbil, også i resten av Norden og Europa, sier han.

Kilde – 1 av 3 ville ikke våget å kjøre til Tyskland med elbil If