Studentprest i Oslo møter flere studenter med klimaangst – Unge mennesker mister gleden for fremtiden
Studentprest Anna Runesson ved Universitetet i Oslo får henvendelser fra studenter som sliter med klimaangst. – Unge mennesker mister gleden for fremtiden.
– De kjenner på en håpløshet i møte med klimautfordringene. Klimaangsten blir for noen en handlingslammelse. Man klarer ikke se positivt på fremtiden, sier Anna Runesson til avisen Dagen.
– Unge mennesker som har mistet gleden for fremtiden må man ta på dypeste alvor, fortsetter studentpresten.
Studentprest Inge Høyland ved Universitetet i Bergen og studentprest Camilla Wisnes i Trondheim opplyser til Dagen at de ikke har fått konkrete henvendelser om klimaangst. Både Høyland og Wisnes tror imidlertid de kan få slike henvendelser i fremtiden ettersom klimaendringer er en bekymring stadig flere har.
Minner om frykten for atomkrig
Runesson sammenligner klimaangsten med frykten for atomkrig på 1980-tallet. Hun mener likevel det er en vesentlig forskjell mellom de to.
– På 80-tallet var det mer tydelige løsninger. Om man rustet ned våpnene, løste det seg. Med klimaangst er det verre, fordi klimautfordringene blir gradvis verre helt til det kommer til et punkt hvor man ikke kan reversere dem. Da blir fortvilelsen avgrunnsdyp, sier hun.
Politisk ukorrekt har tidligere skrevet om dette tema som er et økende problem i Norge
Klimakamp og klimafrykt har også fått politikere til å ta til orde for “en styrt avvikling av norsk oljevirksomhet”, og dette blir hjulpet godt fram av både media og skoleverket.
Her blir barn og ungdom regelrett hjernevasket til å tro at Norge “koker kloden” med sin oljevirksomhet, og hvis vi ikke får kuttet ut våre klimagassutslipp, så går verden “regelrett under”- slik at ingen barn i Norge har noen framtid lenger, om bare noen få år.
Det massive skyldkomplekset fortsetter også med såkalt “flyskam”, der radikale aktivister tar til orde for å pålegge i lovs form hvor mange flyturer du kan ha i løpet av ett år.